De Dijkdichters

Nieuwsbrief


2 2 0 2

2022


Dichters voor het voetlicht

Poëzievoorstelling bij Kunstuitleen Lelystad

De zesde aflevering van ‘Kunstgedicht’ in de 'Kunstuitleen Lelystad’ bij cultureel centrum de Kubus is op 2 juli 2022 andermaal een succes geworden. Ruim veertig bezoekers zagen een elftal geïnspireerde Dijkdichters poëzie voordragen, die zij schreven en voordroegen bij werken van kunstenaars.

Met name de schilderwerken van de vanwege vakantie niet aanwezige Irena Wilkosz bleken populair bij een viertal dichters, te weten Wendy van Kempen, Esam Alwasete, Erik Kramer en Rolf Captijn.

Rolf Captijn presenteerde het gedicht ‘Angst’, Martijn Nijdeken verwoordde vervreemding in zijn gedicht 'U-baan’ bij werk van Eric Dijkstra en Marc Broekmans was getroffen door het schilderij van Janny Heinsman, waarbij hij het passende ‘In Zee’ maakte en bracht.

Marijke Kienhuis, die de middag aan elkaar praatte na voorbereidend werk van Igna Geveke, bedreef poëzie bij de kantelende wereld van Frea Lengen’ ‘all parts together’.

De andere Dijkdichters die voordroegen waren Jan Huisman, die met Wendy van Kempen en pianiste Petra Overeem het muzikale intermezzo verzorgde, en Juul Baars, Petra Meijnen en Anne Graalman. Graalman hield in haar bijdrage ‘Vrouw’ voet bij stuk bij het beeldje Vrouw 2 van Marc Lemair.

Volgend jaar hoopt voorzitter Erik Bijvank van "Kunstuitleen Lelystad’ meer inhoudelijke respons van de kunstenaars op de getoonde poëzie mogelijk te maken in een ander jaargetijde, waarschijnlijk in de maand oktober.

Naar Acties

Naar Album van de actie op 2 juli 2022.
Film impressie Kunst-Gedicht 2 juli 2022.

2 juli 2022.
Naar (begin) pagina.Moestuin

Dichters in de Moestuin

Op 19 juni traden dijkdichters op in het evenement "Dichters in de Moestuin" Het waren Anne Graalman, Jan Huisman, Petra Meijnen, Juul Baars, Esam Al Wasete, Rolf Captijn, Joshua Buijnink en Marc Broekmans.

"Dichters in de Moestuin"is een evenement georganiseerd door de Stichting "Met inzet lukt alles" en "De Salon".

Naar Album.

19 juni 2022.
Naar (begin) pagina.


Dichters voor het voetlicht

De Dijkdichters De Dijkdichters

Sunsation.

18 juni 2022 traden Joshua Buijnink en Marc Broekmans op bij Sunsation.

klik op een foto voor een vergroting.

18 juni 2022.
Naar (begin) pagina.Dichters voor het voetlicht

De Dijkdichters De Dijkdichters De Dijkdichters De Dijkdichters

De Salon

Op 5 juni 2022 traden Marijke Kienhuis, Joshua Buijnink, Wendy van Kempen, Igna Geveke en Petra Meijnen op in De Salon.

Marijke en Joshua brachten twee prachtige hebreeuwse liedjes waarvan de zaal smulde.

Wendy trakteerde het publiek op sidderende gedichten en Petra Meijnen zong haar zelf gemaakte lied, waarmee ze in de Songs of Lelystad optrad.

film: Zomerse verzuchting Petra Meijnen in de Salon

film: Wendy van Kempen in de Salon

5 juni 2022.
Naar (begin) pagina.


Petra Meijnen

Songs of Lelystad 28 mei 2022

Dijkdichter Petra Meijnen haalde met haar poëtische lied "zomerse verzuchting" de finale van Songs of Lelystad, op 28 mei 2022. De zaal was enthousiast en ze kreeg een goede waardering van de Jury.

film: Zomerse verzuchting Petra Meijnen

28 mei 2022.
Naar (begin) pagina.


Souman

Plotseling overlijden van Bert Souman

Op 19 mei 2022 is na een noodlottig ongeval onze mededichter en oud-secretaris op 74 zeventigjarige leeftijd overleden. Het bericht van zijn plotseling overlijden heeft ons diep geschokt. De uitvaart van Bert heeft op 28 mei j.l. in het crematorium Lelystad plaatsgevonden.

Wat zullen wij deze nuchtere en veelzijdige markante man gaan missen. Wij wensen als dijkdichters zijn naasten alle mogelijke sterkte.

Namens de dijkdichters, Rolf Captijn, secretaris.

19 mei 2022.
Naar (begin) pagina.


Radio lelystad

Project Fotoclub Lelystad en Dijkdichters op Radio Lelystad 23 mei 2022

Op 23 mei 2022 was er een speciale uitzending van de "Maandagavondsalon" gewijd aan het project van de Lelystadse Fotoclub en de Dijkdichters, waarmee foto's en gedichten worden gekoppeld. 3 dijkdichters en 3 fotografen vertelden over de wijze waarop zij hebben samengewerkt zodat er een boeiende combinatie ontstond tussen foto's en gedichten.

Aan het begin van de uitzending werd aandacht gegeven aan het plotselinge overlijden van Bert Souman. Zijn fotoprojectmaatje Rinse Dijkstra gedacht Bert in een korte toespraak en las het gedicht voor dat Bert op basis van een foto van Rinse had gemaakt.

Naar Album.

Radio Lelystad

24 mei 2022.
Naar (begin) pagina.


Moestuin

Dichters in de Moestuin

Op het door de Salon en de Stichting Inzet Lukt Alles geörganiseerde dichtfestijn "Dichters in de Moestuin" die op de openlucht (in de Moestuin op het Amsteldiep) werd geörganiseerd, traden 3 dijkdichters op. Dat waren Jan Huisman, die het publiek trakteerde op een paar "Frank-Sinatra-achtige" liederen. Hij werd geleid door Joshua Buijnink, die na de muziek ook nog iets van zijn dichtkunst liet horen. Ook Petra Meijnen was van de partij met haar gitaar. Zij zong haar zelfgemaakte liederen die door het publiek in dank werden afgenomen.

Naar Album.

15 mei 2022.
Naar (begin) pagina.


De Dijkdichters

Groepsfoto

klik op een foto voor een vergroting.

26 april 2022.
Naar (begin) pagina.Dichters voor het voetlicht

De Dijkdichters

5 jaar De Salon

Optreden Dijkdichters op het 5 jarig jubileum van De Salon

Naar Album.

april 2022.
Naar (begin) pagina.Sunsation in de bieb.

Zaterdag 2 april 2022 (10:30 uur) wordt Sunsation in de bieb gehouden met Jan Gommer (directeur FlevoMeerBibliotheek), Thomas Gerla (stadsdichter Lelystad), Bas Visscher (stadsdichter Urk), Martine van Kampen (curator Landart Flevoland) en muziek van Gijs Murray. Presentator: Thom Ummels.

Informatie Sunsation.

2 april 2022.
Naar (begin) pagina.


Nieuwe dichters bij de Dijkdichters

Petra Meijen en Martijn Nijdeken zijn nieuwe dichters bij de Dijkdichters.

26 maart 2022.
Naar (begin) pagina.Naar Actueel Nieuws
Naar archief 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015 en ouder.2022-07-03 (7798)