Archief

Archief


KnAK-prijs voor gedichten-banners

Eind 2013 ontving onze dichterskring een prachtige financiële bijdrage uit de zg. KnAK-regeling, de 'Knip voor de Amateur Kunst'. Deze actie was voortgekomen uit de BNG-Cultuurprijs voor de beste amateurkunstgemeente van Nederland 2013, die Lelystad dit jaar Lelystad ten deel viel.
Op grond van ons voorstel betreffende 'Gedichten in etalages' kwamen wij in aanmerking voor een financiële impuls om d.m.v. gedichten-banners voor in de etalages de leegstaande winkelpanden in winkelcentrum 'De Gordiaan' een wat aantrekkelijker uitstraling mee te geven.
Voor het beschikbare bedrag konden wij in de loop van 2014 precies 13 gedichten-banners laten vervaardigen, het aantal Dijkdichters in die periode.
Helaas zijn de banners nooit in de etalages van leegstaande winkels terechtgekomen. Dat had alles te maken met problemen rond de toenmalige winkeliersverenigingen in 'De Gordiaan'.
Gelukkig konden er voorlopig wel zes banners in de entreehal van FlevoMeer Bibliotheek worden opgehangen.
In 2015 hebben alle banners gedurende een half jaar op de eerste verdieping van het 'Agora'-theater een plaats gekregen. En begin 2016 kregen alle banners een plekje op de bovenverdieping van de Bibliotheek, waar ze prachtig van pas kwamen bij de Nationale Gedichtendag 2016, op 28 januari 2016.
De gedichtenbanners zijn ons eigendom en kunnen eventueel ook weer elders worden geëxposeerd.

f l o o r

Klik op dichtersnaam voor de KnAK-banner:

Jan Huisman- een prieel
Esam Alwasete- Bataviawerf
Floor Koedam- Ver dwalen
Gerard Beense- Tree Voor Tree
Rolf Captijn- Mijn nieuwe wildernis
Anne Graalman- Verlangen
Wil van der Lans- Lelystad geeft lucht
Erik Kramer- In Zicht
Bert Souman- even
John Stigter- Lelystad
Igna Geveke- NA DE REGEN

28 januari 2016


2017-04-05 (960)